"Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die
slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt."
Hebreeën 13:3

LOBBYEN BIJ DE VN
JURIDISCHE DIENSTVERLENING
NETWERKEN

Soedan beveelt sloopt van 25 kerkgebouwen

Sudan-ChristiansSoedanese christenen worden steeds meer in een hoek gedrukt door de islamitische regering van president al-Bashir.

De Soedanese autoriteiten zijn van plan om minstens 25 kerkgebouwen in Khartoem met de grond gelijk te maken. Dit maakten christelijke leiders bekend tijdens een persconferentie. Ze roepen de overheid op om de beslissing te herzien of de kerken een alternatieve plaats van samenkomst te bieden.

Read more

Petr Jasek vrij; petitie voor veroordeelde Soedanese christenen

3-christians-Sudan1V.l.n.r. Hassan Taour, Abdulmonem Abdumawla en Petr Jasek.

Petr Jasek, een christelijke hulpverlener uit Tsjechië, is vrijgelaten uit de Soedanese gevangenis. Jasek kreeg onlangs ruim 23 jaar celstraf opgelegd omdat hij betrokken zou zijn bij spionageactiviteiten. Na een bezoek van de Tsjechische minister Lubomir Zaoralek aan Soedan is hij echter toch vrijgelaten. De Tsjech is inmiddels weer veilig thuis, liet Zaoralek via Twitter weten.

Read more

Tsjechische hulpverlener krijgt levenslang in Soedan

3-christians-Sudan1V.l.n.r. Hassan Taour, Abdulmonem Abdumawla en Petr Jasek.

Een Soedanese rechtbank heeft de Tsjechische hulpverlener Petr Jasek op zondag 29 januari veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege spionageactiviteiten. Twee andere christenen hebben twaalf jaar cel gekregen voor het helpen van Jasek. Volgens SDOK, die heeft samengewerkt met de christen uit Tsjechië, hielpen de drie mannen in Soedan slachtoffers van vervolging.

Read more

Soedanese pastor ontsnapt aan doodstraf

Kuwa-Shamal1Een Soedanese rechtbank heeft op maandag 2 januari een pastor vrijgelaten uit de gevangenis en vrijgesproken van alle aanklachten. Pastor Kuwa Shamal werd beschuldigd van misdaden als spionage en het aanzetten tot haat tegen de overheid, waarop in Soedan de doodstraf staat. Hij werd op 18 december 2015 zonder aanklacht gearresteerd.

Read more

Gebedsfocus: Petr Jašek in Soedan

Petr-Jasek1

Petr Jašek, een christelijke hulpverlener uit Tsjechië, wordt sinds 12 december 2015 vastgehouden in een gevangenis in Soedan. Hem zijn aanklachten ten laste gelegd van onder andere spionage en oorlog voeren tegen de staat, waarop in Soedan de doodstraf staat. Het proces tegen Petr, dat op 21 augustus 2016 begon, is in volle gang. Bid dat er recht zal worden gedaan in deze zaak en dat er einde komt aan de onterechte gevangenschap van Petr Jašek.

Read more

Zaak Soedanese pastors eindelijk voor rechter

Pastor-Kuwa-and-HassanPastor Kuwa Shamal (links), pastor Hassan Taour en verschillende andere christenen zijn slachtoffer van de antichristelijke campagne van de Soedanese overheid.

Drie Soedanese kerkleiders, die bijna acht maanden zonder aanklacht werden vastgehouden, zijn eindelijk voorgeleid in de rechtbank. Er is echter nog steeds geen officiële aanklacht tegen hen ingediend.

Read more

Pastor Rata is vrij, red pastor Taour

o-BLACK-PERSON-PRISON-facebook1

De Soedanese ambassadeur in Den Haag heeft al meer dan drieduizend e-mails gehad van mensen die vinden dat pastor Telal Rata en pastor Hassan Taour moeten worden vrijgelaten. Met resultaat! Want pastor Rata is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis in Soedan en wordt niet verder aangeklaagd.

Read more

Zeven aanklachten ingediend tegen Soedanese pastor

Kuwa Hassan518-1Kuwa Shamal (links) en Hassan Taour worden onrechtmatig vastgehouden door de Nationale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst van Soedan.

De Soedanese autoriteiten hebben pastor Hassan Taour zeven aanklachten ten laste gelegd, waaronder spionage en het ondermijnen van de staatsveiligheid. Op deze beschuldigingen staat de doodstraf. Pastor Taour wordt al sinds 18 december vastgehouden en heeft geen toegang tot zijn advocaat. Jubilee Campaign zet zich met de website actietegenonrecht.nl in voor de vrijheid van Taour en zijn collega pastor Telal Rata. Pastor Rata werd onlangs na bijna 150 dagen gevangenschap vrijgelaten.

Read more

Christenen in Nuba bergen onder vuur: ‘Bid voor ons!’

Nuba-Mountains-refugees1Mensen uit de Nuba bergen schuilen in holen en rotsspleten om de bombardementen van het Soedanese regeringsleger te overleven.

Christenen in de Nuba bergen vragen om gebed, nu het Soedanese leger de bevolking opnieuw bestookt met bombardementen. ‘We hebben meer gebed nodig dan ooit tevoren’, schrijft een kerkleider in een e-mail die we ontvingen van onze contacten. Honderden mensen slaan op de vlucht voor het geweld van het leger van president al-Bashir, dat niet alleen tegen rebellen strijdt maar ook huizen, kerken, scholen en moskeeën vernietigt.

Read more

Rapport: gevangenschap Soedanese pastors is onwettig

Prison-Sudan1

Twee Soedanese voorgangers, die al meer dan honderd dagen gevangen zitten, worden op onrechtmatige gronden vastgehouden. Dat blijkt uit een rapport van Jubilee Campaign. Soedan gaat met de detentie van pastor Rata en pastor Taour niet alleen tegen zijn eigen grondwet in, maar schendt ook internationale afspraken over mensenrechten. Jubilee Campaign roept daarom op tot onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van beide voorgangers.

Read more