"Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die
slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt."
Hebreeën 13:3

LOBBYEN BIJ DE VN
JURIDISCHE DIENSTVERLENING
NETWERKEN

Het reisverslag dat mijn hart brak

Esther-Merab1

Foto: Mijn collega ontmoette Esther Merab, een meisje van 19 maanden oud met een complexe hartziekte.

Het was niet de bedoeling dat ik dit stukje zou schrijven. Als communicatiemedewerker bij Jubilee Campaign heb ik een ‘onzichtbare’ baan. Ik redigeer de informatie en verhalen die mijn collega’s aanleveren zonder er mijn eigen naam bij te zetten, en daar voel ik me prima bij. Maar toen ik van mijn collega het reisverslag over Thailand onder ogen kreeg, lukte dat opeens niet meer. Ik wilde u persoonlijk vertellen waarom door dit verslag de tranen in mijn ogen sprongen.

Read more

Brandbrief: Red Pakistaanse christenen van doodstraf!

Thai-prison-klein 1De Thaise autoriteiten pakken christelijke vluchtelingen uit Pakistan op en sturen hen terug naar hun land, waar hen vervolging of de dood wacht.

17 februari 2017  

Talib Masih dacht dat zijn leven niet erger kon worden. De christen uit Pakistan sloeg in 2009 halsoverkop op de vlucht, toen zijn gezin werd beschuldigd van godslastering. Geconfronteerd met voortdurende doodsbedreigingen vond hij uiteindelijk in Thailand een toevluchtsoord. Maar niet voor lang: het UNHCR weigert de christen een verblijfsvergunning te geven. Terugkeer naar Pakistan betekent echter een zekere dood. Daarom springt Jubilee Campaign voor Talib in de bres.

Read more

Wetswijziging biedt Pakistaanse christenen meer bescherming

joseph-colony1Groepsgeweld tegen religieuze minderheden komt vaak voor in Pakistan, zoals in 2013 toen een groep moslims een christelijke wijk in Lahore afbrandde.

Gedwongen bekeringen, groepsgeweld en sektarisme zijn – als het aan het parlement ligt – voortaan strafbaar in Pakistan. Op 6 februari keurden de volksvertegenwoordigers een wetswijziging goed, die nu alleen nog moet worden ondertekend door de president. Door de aanpassing van enkele strafrechtelijke wetten wil de regering de veiligheid van religieuze minderheden vergroten.

Read more

Kaartenactie: bemoedig een christen in Thailand

Collage-Thailand1In januari 2016 kocht Jubilee Campaign negen Pakistaanse christenen vrij uit de Thaise gevangenis. Zij mogen de behandeling van hun asielaanvraag in vrijheid afwachten.

Veel christenen vieren het kerstfeest dit jaar niet thuis. Zij zijn op de vlucht, verjaagd door discriminatie, vervolging en terreur. Zo verblijven in Thailand duizenden Pakistaanse christenen: asielzoekers in een land dat hen vijandig gezind is. Jubilee Campaign houdt een kaartenactie om deze mensen te bemoedigen. Doet u mee?

Read more

Proces Asia Bibi opnieuw uitgesteld

Asia-Bibi1

De behandeling van de rechtszaak van Asia Bibi door het Hooggerechtshof is uitgesteld, nu één van de rechters zich heeft teruggetrokken. Rechter Iqbal Hameedur Rahman kon naar eigen zeggen geen onpartijdige uitspraak doen, omdat hij zich eerder met gerelateerde zaken heeft beziggehouden. Volgens Pakistaanse juristen heeft Rahman zich echter teruggetrokken uit angst voor een aanslag op zijn leven.

Read more

Asia Bibi’s laatste kans

Asia-Bibi1

Hooggerechtshof Pakistan buigt zich over blasfemiezaak  

Voor Asia Bibi, de terdoodveroordeelde christin uit Pakistan, breekt op donderdag 13 oktober een allesbeslissende periode aan. Het Pakistaanse Hooggerechtshof begint dan met de behandeling van haar zaak. Wanneer de rechtbank besluit om de straf voor de vermeende godslastering te handhaven, kan Asia de executie alleen nog ontlopen door een presidentieel pardon.

Read more

Zeven jaar na de moorden in Gojra

Gojra-attacks1-12009: Pakistaanse christenen begraven acht mensen die levend werden verbrand toen moslims de christelijke gemeenschap in Gojra aanvielen.

Uitnodiging gebedsbijeenkomst

Pakistaanse christenen houden op zaterdag 30 juli een gebedsbijeenkomst in Staphorst om te herdenken dat in 2009 acht christenen werden vermoord in Pakistan. Zeven volwassenen en een kind werden levend verbrand in hun huis toen woedende moslims de christelijke gemeenschap in de stad Gojra aanvielen. De daders werden nooit berecht.

Read more

Vijf Pakistaanse christenen vrijgesproken van godslastering

Gujrat-blasphemy-case1Het team van organisatie CLAAS bezoekt de familie van de christenen die werden opgepakt vanwege godslastering.

Dit is een artikel van Jubilee Campaign USA  

Op 20 juni werden vijf Pakistaanse christenen vrijgesproken van godslastering door een antiterrorisme rechtbank in Gujranwala. Omdat de meeste godslasteringszaken in Pakistan weinig vooruitgang of succes kennen, kunnen we in deze zaken de hand van God zien.

Read more

Nieuw: politiek platform voor Pakistaanse christenen

Ijaz--Shahbaz1Boegbeeld van PCPF Ijaz Zulfquar (links) en de christenpoliticus Shahbaz Bhatti, die later werd vermoord vanwege zijn steun aan Asia Bibi.

Het lijden van Pakistaanse christenen wordt al veel te lang genegeerd, vindt Ijaz Zulfquar. Niet alleen door de Pakistaanse overheid, maar ook door Europese landen die intensief handeldrijven met het land. Daarom richt de christen uit Pakistan – ooit de rechterhand van de vermoorde christenpoliticus Shahbaz Bhatti – samen met Jubilee Campaign een lobbygroep op om in het Europees Parlement de belangen van zijn geloofsgenoten te behartigen. ‘Pakistan Christian Political Foundation’ wordt de werknaam, waarin de ambitie doorklinkt om uiteindelijk een officiële politieke partij te worden.

Read more

Pakistaanse christenen lijden in Thaise detentiecentra

BBC-reportage1Een BBC-journalist ging undercover om beelden te maken van de Pakistaanse christenen die gevangen zitten in Thaise detentiecentra.

In een reportage van de BBC is opnieuw het lijden van Pakistaanse christenen in Thailand onder de aandacht gebracht. Honderden christelijke vluchtelingen uit Pakistan worden onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden in detentiecentra, omdat de Thaise autoriteiten hen zien als illegale immigranten. Duizenden anderen leven dagelijks in angst voor nieuwe razzia’s, waarbij regelmatig tientallen mannen, vrouwen en kinderen worden opgepakt. Eén lichtpunt: de BBC-reportage is een voorbeeld van de groeiende internationale aandacht voor deze mensenrechtenschendingen.

Read more