"Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die
slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt."
Hebreeën 13:3

LOBBYEN BIJ DE VN
JURIDISCHE DIENSTVERLENING
NETWERKEN

Vijftien doden bij aanval op christelijke dorpen Nigeria

Slachtoffer-FulaniDeze jongen overleefde een aanval door Fulani Herdsmen. Hij hield er 'slechts' een litteken aan over, maar sommige dorpsgenoten werden bij de aanval vermoord.

Fulani Herdsmen hebben opnieuw een voornamelijk christelijke boerengemeenschap aangevallen. In de vroege morgen van 2 april vielen de militanten enkele dorpen in Benue State (Centraal-Nigeria) binnen en vermoordden minstens vijftien mensen. Vele anderen zijn vermist en verschillende huizen, hutten en akkers zijn verwoest.

Read more

Nigeria: Geef hun land!

Plannen-bouw-dorp1Mark Lipdo van Stefanos Foundation en de leiders van ‘ons kamp’ in Abuja bestuderen de plannen voor de bouw van een dorp voor 615 gevluchte families.

Begin maart waren we terug in Nigeria. Het was een bijzonder bezoek. We werden begroet door blije en hoopvolle mensen. In de afgelopen maanden is er een belangrijke kentering gekomen in het leven van de ruim vierduizend mensen in het kamp in Abuja. De achterban van Jubilee Campaign heeft eind 2016 namelijk voldoende geld ingezameld om voor deze gezinnen een stuk land te kopen waar een huisje op wordt gebouwd.

Read more

Jubilee Campaign informeert VN over terreur in Nigeria

Geneve-maart-2017-2Stefanos Foundation en Jubilee Campaign hebben de VN-Mensenrechtenraad in Genève geïnformeerd over de gruweldaden van de Fulani Herdsmen in Nigeria.

Medewerkers van Jubilee Campaign en Stefanos Foundation, onze partnerorganisatie in Nigeria, hebben in maart de Verenigde Naties in Genève en het Britse parlement in Londen bezocht. Ze vroegen aandacht voor de gewelddadige aanvallen van de militante Fulani Herdsmen op voornamelijk Nigeriaanse christenen. Jubilee Campaign werkt daarnaast aan een rapport over de situatie, waarmee we het Internationaal Strafhof (ICC) willen verzoeken om de daders te vervolgen.

Read more

21 doden bij aanval door Fulani Herdsmen

Dorpelingen-ShoDeze vrouw uit het Nigeriaanse dorp Sho overleefde op het nippertje een aanval door Fulani-militanten, waarbij dertien dorpsgenoten werden vermoord.

Zwaarbewapende Fulani Herdsmen hebben op 19 en 20 februari opnieuw enkele gemeenschappen in Kaduna State in Centraal-Nigeria aangevallen. 21 mensen zijn vermoord en verschillende huizen werden verwoest, meldt Christian Solidarity Worldwide (CSW).

Read more

Wie, wat, waarom: de moordzucht van de Fulani Herdsmen

Fulani-Herdsmen1De aanvallen op Nigeriaanse christenen door militanten van de nomadische Fulani Herdsmen volgen elkaar in steeds sneller tempo op.

Duizenden Nigeriaanse christenen vielen in de afgelopen jaren ten prooi aan de moordzucht van de terroristische groep Boko Haram. Maar hoewel door overheidsingrijpen de gewelddadige aanvallen in het noorden afnemen, steekt in de ‘Middle Belt’ regio een nieuw monster de kop op. Fulani Herdsmen1 maken meer en meer slachtoffers onder christelijke boeren, terwijl de autoriteiten zwijgend toekijken. Een korte analyse van de achtergrond, aard en ernst van de Fulani-aanvallen.

Read more

‘Vluchtelingencrisis Nigeria overtreft alle Europese problemen’

Mirjam-met-vluchtelingenMedewerkers van Jubilee Campaign hebben dit jaar al meerdere vluchtelingenkampen in Nigeria bezocht, waar veel christenen verblijven die gevlucht zijn voor Boko Haram.

Noordoost-Nigeria is getroffen door een vluchtelingencrisis waarbij elke migratiestroom naar Europa in het niets verdwijnt. Dat schrijft de Britse krant The Guardian in een schokkend artikel over de humanitaire crisis in het Afrikaanse land. The Guardian beschrijft de uitzichtloze situatie in Nigeria, waar volgens VN-cijfers volgend jaar honderdduizenden mensen dreigen te sterven van de honger.

Read more

‘Vooral christenen zijn slachtoffer van moordende Fulani’s’

Kaduna-killings blurMensen staan verslagen bij de lichamen van de slachtoffers van een nieuwe dodelijke aanval door Nigeriaanse Fulani-militanten.

Minstens 35 Nigeriaanse mannen, vrouwen en kinderen zijn op zondag 13 november op gruwelijke wijze vermoord, vermoedelijk door extremistische moslims behorend tot de Fulani-stam. De militanten vielen verschillende dorpen in het zuidelijke deel van Kaduna State binnen, waar ze de huizen platbrandden en de inwoners afslachtten. Zelfs kinderen jonger dan twee jaar werden niet gespaard. ‘Zuid-Kaduna is een slagveld geworden, waar voortdurend genocide plaatsvindt’, luidt de noodkreet van koepelorganisatie Southern Kaduna Peoples Union (SOKAPU).

Read more

‘ICC moet Nigeriaanse Fulani’s vervolgen voor moordpartijen’

Bezoek-ICC-betr-Fulani 14-09-2016 smallHet team van Jubilee Campaign bezocht op 13 september het Internationaal Strafhof in Den Haag om de misdaden van Fulani-herders in Nigeria aan te kaarten.

Militanten van de Fulani-stam in Nigeria moeten worden vervolgd voor misdaden tegen de menselijkheid vanwege grootschalige moordpartijen op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen. Dit dringende verzoek, begeleid door een gedetailleerd rapport, heeft Jubilee Campaign afgelopen week neergelegd bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De nomadische Fulani’s hebben in de afgelopen jaren duizenden burgers vermoord, waaronder veel christelijke boeren.

Read more

In beeld: voedselhulp in Nigeria

Mede dankzij onze donateurs kon Jubilee Campaign in juli voedsel uitdelen onder Nigeriaanse christenen die op de vlucht zijn voor Boko Haram. Samen met onze partner Stefanos Foundation hebben we rijst, bonen, mais, olie, melk en allerlei andere levensmiddelen uitgedeeld aan 135 gezinnen die vlakbij de hoofdstad Abuja in een kamp verblijven.

Read more

Brandbrief: Nigeriaanse christenen sterven hongerdood!

Evacuatie-uit-Kameroen LR1Een groep Nigeriaanse christenen wordt 's nachts uit een kamp in Kameroen geëvacueerd. Vanwege de onveilige situatie is dit gebied onbereikbaar voor humanitaire hulp.

8 september 2016  

Beste vrienden,  

Jubilee Campaign besteedt in de regel weinig aandacht aan fondswerving. We hebben geen fysiek kantoor en we proberen maximaal gebruik te maken van het potentieel aan advocaten, zakenmensen, politici en zendelingen die zich kosteloos inzetten, waardoor de salariskosten laag zijn. Zo kunnen we als kleine organisatie toch veel bereiken. Onze formule is simpel: we pakken alleen campagnes op die we ons kunnen veroorloven.

Read more